Gå til innholdet

Våren er her for fullt, som betyr at det er tid for vårrengjøring. Etter en lang vinter med snø og slaps, er det på tide med en fresh start og en skikkelig rengjøring. Det er ikke alltid like lett å vite hvor man skal begynne og hva man bør få unnagjort, så her får du en liten liste over hva som skal til for en skikkelig vårrengjøring.

 

1. Pakk bort alt som bare brukes i vintersesongen

Når snøen smelter er det ikke lenger noe vits å ha skiene stående langs husveggen eller la tykke boblejakker ta opp garderobeplass i gangen. Pakk ned alt som tilhører vinteren og finn frem klær, sko og utstyr beregnet for vår og sommer.

Et tips er å gå gjennom klesskapet og se hva du har brukt gjennom vinteren. Sannsynligvis er det noe du ikke har brukt i det hele tatt. Gi det heller bort til noen som trenger det, eller selg det for en liten slant.

 

Les også: Fordelene ved å ansette profesjonell flyttehjelp

 

2. Vask der du ellers ikke vasker

Vårrengjøringen er en god anledning til å vaske de stedene du ellers overser. Gå over karmer og lister, vask skapfronter i hele boligen og gå raskt over vegger og tak. På kjøkkenet kan du gi kjøleskapet en overhaling og kaste ting som har gått ut på dato. Kanskje du til og med orker å skrubbe ovnen og mikrobølgeovnen, og rense filteret i oppvaskmaskinen? 

Dette kan også være en fin anledning til å rengjøre badet grundig – som å tømme filteret i vaskemaskinen, ta ut alt i skuffer og skap, og til slutt vaske hyllene før du setter alt tilbake på plassen sin. 

Noe du bør ta deg tid til, er å gi utsiden av huset en skikkelig vask. Visste du at dette helst skal gjøres en gang i året? Årlig renhold av fasaden vil hindre soppvekst og forlenge varigheten til malingen med flere år. Her er det viktig å bruke et vaskemiddel spesielt laget for å drepe sopp. I tillegg blir jobben enklere hvert år fordi det ikke er like mye å vaske bort som når det gjøres sjeldent.

 

Les også: Slik rengjør du en bolig der det har blitt røyket mye

 

3. Luft godt

Etter en periode med skalkede luker, ullsokker og pledd har det mest sannsynlig samlet seg en god del støv i boligen din, og luftkvaliteten er nok ikke helt på topp. Nå når det er mulig å ha vinduene åpne uten å få frostbitt er det en ypperlig anledning til virkelig å få luftet ut støvpartiklene som virvler i luften.

Luft puter, dyner, pledd og tepper i samme slengen. Rist godt før du tar dem med inn i en rengjort bolig igjen. Samtidig som luftingen pågår kan du ta fatt på neste punkt.

 

Les også: Slik får du baderomsflisene skinnende rene

 

4. Vask vinduene

Om du har skuet gjennom flekkete vinduer den siste tiden i vente på mildere vær, er dagen endelig her. Etter måneder med kaldt vær og frost nærmer nemlig temperaturen seg endelig et punkt som er perfekt for vindusvask. De færreste klør i fingrene etter å ta vaskebøtta fatt, men å benytte seg av tiden fremover til å få vinduene til å skinne igjen, er både lurt og hyggelig.

 

Les mer:  Hvordan å vaske vinduene på best mulig måte

 

5. Gjør klar oppkjørselen

Nå som snøen og isen som truet med å brekke lårhalsen din for noen måneder siden er borte, trenger du ikke lenger å ha en oppkjørsel dekket med grus og sand. Bytt ut snøskuffa med kost og samle sammen grusen i en haug, men ikke la det ligge i grøften. Det er lurt å gå til anskaffelse av en grusboks, slik at du kan bruke grusen igjen og igjen.

Etter at oppkjørselen er feid, kan det være lurt å gå over med hageslangen slik at sand ikke virvler opp når man bruker plassen. Vær forsiktig med høytrykkspyler, da den kan ødelegge asfalten.

 

Les også: Slik får du mest mulig igjen for boligen din når du skal selge – uten å pusse opp!

 

6. Rydd i hagen og kast avfall

At det ligger igjen diverse skrot i hagen som før ble skjult av snøen, er ikke et ukjent fenomen. Nå er tiden her for å rydde ordentlig opp og kvitte seg med avfall som ikke gjør annet enn å ta opp plass. Det er ikke gunstig å bruke hagen som lagringsplass. Kvitt deg med det du ikke trenger og plasser resten i garasjen eller på loftet.

Fjern visne og døde planter i blomsterbedet slik at nye skudd får plass til å vokse, og plant nytt om tiden er riktig. Et uteområde som tar seg godt ut er gunstig av flere grunner, og våren er en god tid å starte på.

 

Les mer: Tre tips for å gjøre hagen vakker

 

Få hjelp til vårrengjøring og bortkjøring av avfall 

Rydd og Vask er eksperter på rydding og nedvask av boliger, og kjører gjerne bort avfallet fra vårdugnaden. Vi sørger selvfølgelig for miljømessig retur av avfallet.

Ta kontakt i dag for en hyggelig og uforpliktende samtale.

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)