Gå til innholdet

Det er ikke alltid man trenger å ta frem hammer og spiker for å gjøre boligen visningsklar. Noen ganger er det langt enklere grep du kan gjennomføre for å få et flott resultat som tiltrekker potensielle kjøpere.

Det gjelder å vise boligen fra sin beste side, både når det kommer til styling, bilder og renhold.

 

Snakk med megler om markedet

Det er greit å få et innblikk i potensielle interessenter for boligen din, slik at du kan tilpasse deg deretter. Om det er flest barnefamilier som kjøper boliger i området, bør både styling, bilder og tekst i boligannonsen være tiltrekkende for denne målgruppen. Er gjengangere på visning oftere unge single, bør tilnærmingen være en annen. Disse bryr seg nok ikke om at det er en barneskole i nærheten, eller at det ene kontoret enkelt kan gjøres om til et barnerom.

Les også: Risikoen ved bruk av svart arbeid

 

Fjern personlige gjenstander

Noe som blir gjentatt gang på gang av meglere og stylister, er å fjerne alle personlige gjenstander i huset eller leiligheten før billedtagning og visning. Det innebærer å pakke ned familiebilder, tegninger som henger på kjøleskapet og hjemmelagde pyntegjenstander. Grunnen til dette er fordi den potensielle kjøperen skal kunne se for seg hvordan det er å bo i boligen, med sine egne bilder og personlige eiendeler. Dette kan være vanskelig når en annen familie smiler ned på dem fra veggen.

 

Ta på deg rollen som «vaktmester»

visningsklar med malestrøkTa en runde rundt om i boligen – er det noe som skulle ha vært gjort, men som har blitt utsatt og aldri ordnet opp i? Kanskje listene er løse, kontakten ikke er ordentlig festet i veggen eller dørene knirker? Dette er elementer som er grunnleggende for helhetsinntrykket og kan være en avgjørende faktor i et mulig salg. Det kan også være lurt å gå over med malingskosten her og der hvis du ser det trengs et strøk, eller hvis veggen er malt i en farge ikke alle liker. Dette kan knapt kalles oppussing – det er heller nødvendige grep og vedlikehold for å øke verdien av boligen.

Les også: Derfor bør du få profesjonelle til å ta seg av flyttevasken

 

Ta bort overflødige møbler og eiendeler

Selv om boligen ser koselig ut slik dere har innredet den, kan det ofte bli litt mye sett fra potensielle kjøperes øyne. Man ser seg gjerne blind på alt man har samlet opp gjennom årene. På visning derimot står minimalismen sentralt. Her skal plass, takhøyde og alle potensielle innredningsmuligheter vises frem. Da må dessverre noen møbler vike.

Vær også nøye med ryddingen og fjern alt som kan gi et inntrykk av rot. Løse papirer, planter som ikke er i blomst for øyeblikket, massevis av bøker og spill er elementer som ikke trenger å ligge fremme.

 

Rengjør grundig

Først og fremst må boligen være ren når man åpner for visning. Noen velger her kun å rengjøre overflatene og ta storvasken når boligen først er solgt. Problemet da er om en potensiell kjøper titter ned i sluket på visning og ikke liker det den ser. Da hadde det vært lurt å gjøre noe med dette på forhånd. Det er derfor greit å ta hovedvasken før visning, og lett renhold før overtagelsen der man går over sanitærutstyr og gulv.

Om man fortsatt bor i leiligheten når visningen pågår, vil en visningsvask være smarteste alternativet. Da blir det rent alle steder man kan se er skitne med det blotte øyet, men venter med å rengjøre vegger, tak og lignende. Husk også å lufte godt og forsikre deg om at boligen lukter godt og er innbydende.

Les også: Dette må du tenke på under flyttevask

 

styling gjør boligen visningsklarTa bilder på både dag- og kveldstid

Når det skal tas bilder til boligannonsen vil det være gunstig å vise hvordan boligen ser ut både på dagen og på kvelden. På dagen blir bildene lyse og fine, samt gjør det mulig å se detaljene i boligen. Kvelden muliggjør for intime stemningsbilder. Det gir potensielle kjøpere en fremstilling av hvor koselig det er der når solen har gått ned.

 

Ansett en profesjonell stylist …

Om man ikke helt vet hva som skal til for å gjøre leiligheten visningsklar interiørmessig, vil det være hensiktsmessig å ansette en profesjonell stylist. De vet hva som selger, og hva som må gjøres for å sette riktig sinnsstemning. En stylist kan koste fra 10.000 kr og oppover, avhengig av boligens størrelse.

Det er også mulig å kun benytte seg av delstyling. Da får man hjelp med utgangspunkt i interiøret man allerede har, i motsetning til helstyling der stylisten gjerne bytter ut store deler av møblementet.

Les også: Hvordan vaske vinduer på best mulig måte

 

… eller ta deg av stylingen på egenhånd

Om du ønsker å ta deg av stylingen selv er det noen punkter du bør vektlegge. Pass på at det kommer nok lys inn i boligen. Bytt ut mørke, tunge gardiner med lyse og lette, og fjern møbler som blokkerer naturlig lys. Skift også ut store og uhåndterlige møbler som tar opp unødvendig mye plass med nettere versjoner. Prøv å unngå altfor mange ulike farger. Velg deg ut én farge som går igjen i alle rom i boligen i form av bilder, blomster, frukt, puter, duftlys, lamper osv. Noen velger å kjøpe veiledning for å få tips til hvordan å best utføre stylingen. Det er til stor hjelp om man ikke har noe særlig erfaring med innredning fra tidligere.

Få til slutt noen du kjenner til å se over alt med et kritisk blikk, gjerne en som ikke har samme stil som deg selv. Innredningen må være tiltrekkende for mennesker med helt ulik smak og stiluttrykk som deg selv, og bør derfor ikke være for «personlig» stylet.

 

Skal du flytte? Rydd og Vask er eksperter på flyttevask. Vi kan også bidra med rydding og bortkjøring av møbler og interiør. Ta kontakt for en uforpliktende samtale. Vi kommer gjerne på gratis befaring. 

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)