Gå til innholdet

Det er ikke alltid du bør å ta frem hammer og spiker for å gjøre boligen visningsklar. Noen ganger er det langt enklere grep du kan gjennomføre for å få et flott resultat som tiltrekker potensielle kjøpere. Det gjelder å vise boligen fra sin beste side.

Snakk med megler om markedet

Det er greit å få et innblikk i potensielle interessenter for boligen din, slik at du kan tilpasse deg deretter. Om det er flest barnefamilier som kjøper boliger i området, bør både styling, bilder og tekst i boligannonsen være tiltrekkende for denne målgruppen. Er gjengangere på visning oftere unge single, bør tilnærmingen være en annen. 

Fjern personlige gjenstander

Noe som blir gjentatt gang på gang av meglere og stylister, er å fjerne alle personlige gjenstander i huset eller leiligheten før bildetakning og visning. Det innebærer å pakke ned familiebilder, tegninger som henger på kjøleskapet og hjemmelagde pyntegjenstander. 

Les også: Risikoen ved bruk av svart arbeid

Ta på deg rollen som «vaktmester»

Ta en runde rundt om i boligen – er det noe som skulle ha vært gjort, men som har blitt utsatt og aldri ordnet opp i? Kanskje listene er løse, kontakten ikke er ordentlig festet i veggen eller dørene knirker? Dette er elementer som er grunnleggende for helhetsinntrykket og kan være en avgjørende faktor i et mulig salg. Det kan også være lurt å gå over med malingskosten her og der hvis du ser det trengs et strøk, eller hvis veggen er malt i en farge ikke alle liker. 

Les også: Derfor bør du få profesjonelle til å ta seg av flyttevasken

Rengjør grundig

Først og fremst må boligen være ren når du åpner for visning. Noen velger kun å rengjøre overflatene og ta storvasken når boligen først er solgt. Det kan være like greit å ta hovedvasken før visning, og lett renhold før overtagelsen der dere går over sanitærutstyr og gulv.

Om du fortsatt bor i leiligheten når visningen pågår, vil en visningsvask være smarteste alternativet. Da blir det rent alle steder man kan se er skitne med det blotte øyet, men venter med å rengjøre vegger, tak og lignende. Husk også å lufte godt og forsikre deg om at boligen lukter godt og er innbydende.

Les også: Dette må du tenke på under flyttevask

Ta bilder på både dag- og kveldstid

Når det skal tas bilder til boligannonsen vil det være gunstig å vise hvordan boligen ser ut både på dagen og på kvelden. På dagen blir bildene lyse og fine, samt gjør det mulig å se detaljene i boligen. Kvelden muliggjør for intime stemningsbilder. Det gir potensielle kjøpere en fremstilling av hvor koselig det er der når solen har gått ned.

Les også: Hvordan vaske vinduer på best mulig måte

Stylingen er viktig for helhetsinntrykket

Pass på at det kommer nok lys inn i boligen. Bytt ut mørke, tunge gardiner med lyse og lette, og fjern møbler som blokkerer naturlig lys. Skift også ut store og uhåndterlige møbler som tar opp unødvendig mye plass med nettere versjoner. 

Prøv å unngå altfor mange ulike farger. Velg deg ut én farge som går igjen i alle rom i boligen i form av bilder, blomster, frukt, puter, duftlys, lamper osv. Noen velger å kjøpe veiledning for å få tips til hvordan å best utføre stylingen. Det er til stor hjelp om du ikke har noe særlig erfaring med innredning fra tidligere.

Om du ikke helt vet hva som skal til for å gjøre leiligheten visningsklar interiørmessig, kan det være lurt å ansette en profesjonell stylist. De vet hva som selger, og hva som må gjøres for å sette riktig sinnsstemning. 

Få profesjonell rydde- og vaskehjelp i Oslo og omegn 

Skal du flytte? Rydd og Vask er eksperter på flyttevask. Vi kan også bidra med rydding og bortkjøring av møbler og interiør og visningsvask. Ta kontakt for en hyggelig og uforpliktende samtale. Vi kommer gjerne på gratis befaring.