Gå til innholdet

 

Røyklukt i en bolig er ikke gunstig. Verken for ens egen del eller når boligen skal selges. Boliger som skal klargjøres for salg og visninger må være helt fri for alle typer lukter. Her finner du noen tips til hvordan du effektivt kan fjerne røyklukt eller annen vond lukt fra din bolig.

 

Holder det å vaske leiligheten?

I en innrøyket bolig kan det være krevende å fjerne sigarett- og tobakkslukt. Nikotinen setter seg ikke bare i vegger og tak, men også i tekstiler som gardiner, tepper og stoffmøbler. 

Det første du kanskje ville tenkt på er å åpne vinduer og gi hele leiligheten en skikkelig skrubb. Men er det så enkelt? Å vaske grundig med kraftig rengjøringsmidler med høy pH, tenker du at skal fjerne røyklukten. Faktumet er at nikotinen trenger inn i sprekker mellom for eksempel lister og andre steder som er vanskelig å komme til. En annen årsak til at vi ikke anbefaler vasking av vegger og tak utelukkende for å fjerne røyklukt, er at det lett blir stygge skjolder. Så hva gjør du da?

Hvordan fjerne røyklukt uten å vaske vegger og tak?

For å fjerne lukt må du først fjerne kilden til lukten. Det er som regel bakterier som skaper lukten og de består av oksygenmolekyler. Derfor må du fjerne bakteriene som skaper den vonde lukten. Dette kan gjøres ved en Ozon-behandling. Enkelt fortalt brytes bakterier ned ved hjelp av oksidasjon. 

Hvis molekylene er stinkende, kan de endres til å være ikke-stinkende. Dette er en forenklet beskrivelse av prosessen. Poenget er at en ozon-behandling av en bolig med vond lukt, er en trygg måte å fjerne bakterier, og dermed lukten på, uten bruk av kjemiske midler.

 

 

Ozon-behandling fjerner all form for røyklukt

Vi benytter ikke kjemiske rengjøringsmidler av noe slag i en ozon-behandling. Det utføres ved hjelp av maskin som danner konsentrert ozon-gass. Ozon er ikke farlig i seg selv. Det er en naturlig prosess som skjer i naturen hele tiden. Men for å bryte ned alle lukt-skapende molekyler som er til stede, trengs det høy andel ozon over en viss tid. Under behandlingen skal derfor ikke mennesker eller dyr eller planter være til stede. Etter en grundig utlufting er boligen fri for ozon – og lukt. Det etterlates ingen rester som med rengjøringsmidler, fordi ozon går tilbake til å bli ren oksygen. Enkelt, trygt og effektivt. 

 

Les mer: Skal du flytte? Få hjelp med utvasken

 

Miljøvennlig og effektiv rengjøring

Ozon består som sagt av ren oksygen. Bruk av ozon er derfor en miljøvennlig behandling som dreper 99,99 % av alle bakterier. Ozon fjerner ikke bare røyklukt. Den fjerner all form for organisk lukt da den dreper bakterier. Organisk lukt kan være dyrelukt, matlukt, mugglukt, lukt fra søppel og lignende. Også røyklukt etter brann der det har vært røykskader i forbindelse med brann.

Hvis boligen din lukter av røyk, eller annen vond lukt vet du nå hva som løser problemet. Dersom du ønsker å fjerne røyklukt, behøver du ikke tvile på hva du skal gjøre. 

Rydd og Vask hjelper deg gjerne med å fjerne lukten fra din bolig. Vi tilbyr privat renhold i hele Oslo og omegn. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig prat.