Gå til innholdet

Når alle møbler og esker er flyttet gjenstår det en ting: flyttevasken. Hele boligen skal skrubbes og vaskes, slik at den er presentabel for de nye eierne. Vi har laget en liten oversikt over hva du må huske på når du skal vaske ut. 

Hele boligen skal skinne etter en skikkelig flyttevask

Det er som regel en god del jobb å utføre en ordentlig flyttevask. Boligen skal rengjøres slik at de nye eierne kan flytte rett inn. Under flyttevask gjelder det å vaske alle overflater du ser, samt der du vanligvis ikke vasker. Dette er dagen det skal rengjøres under badekaret og bak kjøleskapet. 

Her er en liten sjekkliste du kan følge:

  • Vask gulv, vegger (gjerne med tørrmopp), lister, håndtak, luftventiler, stikkontakter, dører, vinduer og overflater i hele boligen. 
  • Kjøkken: Vask hvitevarer utenpå og inni. Komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn. Fryseren må avrimes og vaskes. Frittstående hvitevarer må dras ut, slik at du kan vaske bak. Ta filtrene av kjøkkenviften og rengjør dem. 
  • Bad: Dusj/badekar og glassdører må vaskes grundig, sluk må renses og åpnes med avløpsåpner om de er tette. Servant og toalett må vaskes ordentlig. Vask fliser og fuger, skap og skuffer. 
  • Husk å tømme og rengjøre peisen og fei eller støvsug boder. Kost balkongen og rydd tomten. 

Les også: Slik rengjør du en bolig der det har blitt røyket mye 

Bruk riktige renholdsprodukter

Før du gyver løs er det lurt å sette seg inn i hvilke renholdsprodukter som passer til de ulike overflatene, hva som tåler vann og ikke. Noen ganger er en fuktig mikrofiberklut mer enn nok, andre ganger trengs det sterkere rengjøringsmidler.  

Malte overflater tåler gjerne ulik behandling etter hva slags maling som er brukt. Sjekk helst hva malingen tåler før du vasker. På overflater som ikke tåler mye vann, er en fuktig mopp eller en godt oppvridd klut det du bør benytte deg av. Dette er perfekt til vask av gulv i tre og parkett.

Tørrmoppen brukes på de områdene man ikke ønsker å lage skjolder, som på tak og vegger, samt materialer som ikke tåler fukt eller vann. Oljede og lakkerte gulv foretrekker tørrmopp. Dersom det skulle være flekker på et slikt gulv kan dette vaskes med en klut. 

Les også: Slik får du baderomsflisene skinnende rene

Snakk med kjøper

Det er alltid lurt å ta en prat med kjøper før du setter i gang med flyttevasken. Hvis kjøper har planer om å rive eller pusse opp så fort de flytter inn kan dette være greit å vite. Da trenger du kanskje ikke skrubbe hver krik og krok med tannbørste. Åpen kommunikasjon er som regel positivt for begge parter og gjør det enklere å unngå uenigheter om standarden på flyttevasken. 

Husk at hvis du bruker et vaskefirma til flyttevasken, er det firmaet som er ansvarlige for omvask om kjøper ikke skulle være fornøyd. 

Les også: Derfor bør du få profesjonelle til å ta seg av flyttevasken

Få hjelp med flyttevasken i Oslo og omegn

Rydd og Vask har lang erfaring med rengjøring av boliger, og er eksperter på flyttevask. Med oss på laget er du sikret et godt resultat, og du kan bruke tiden din på andre ting. Vi kan også hjelpe til med rydding og flytting av eiendeler.

Ta kontakt for en hyggelig og uforpliktende samtale. Vi kommer gjerne på gratis befaring.