Gå til innholdet

Tiden mellom noen bestemmer seg for å flytte og til flyttingen faktisk finner sted kan være en lang prosess. Ikke bare tar det tid på å dra på visning, men du må også gjøre din egen bolig visningsklar. Når du endelig er i mål, har solgt boligen og kjøpt deg en ny, står enda en tung jobb for døren – nemlig selve flyttingen.

Unngå å slite ut kropp og sinn

Det er mye som skal planlegges og tilrettelegges for at flyttingen til ny bolig skal gå så raskt og smertefritt som overhodet mulig. Møbler skal demonteres og merkes, alt som er knuselig må pakkes forsvarlig i esker og deretter skal alt bæres ut av den gamle boligen og inn i den nye. Det er ikke hvem som helst som enkelt klarer å løfte et tungt vitrineskap eller spisebord av massivt tre, uten riktige teknikker og utstyr.

Etter du er ferdig med flytting skal avfall kjøres bort og flyttevasken må gjennomføres slik at boligen ser presentabel ut for de nye eierne. 

Les også: Dette må du tenke på under flyttevask

Profesjonell flyttehjelp gir sikkerhet

I tillegg dukker det ofte opp spørsmål som: «Hvordan skal vi få med oss det gamle og skjøre serviset til bestemor uten at det knuses?» eller «hvordan frakter man egentlig en krystallkrone på best mulig måte?». 

Engasjerer du profesjonell flyttehjelp til å ta seg av flyttingen, er det de som står ansvarlig for gjenstandene som fraktes. Flytter du på egenhånd, har du ikke noe sikkerhetsnett om noe skulle gå galt. Flyttebyrået har både erfaringen, teknikken og utstyret som trengs for å gjennomføre en vellykket flytteprosess uten uhell. På den måten blir alt fra flatskjerm til lysekroner fraktet sikkert og problemfritt fra A til B.

Les også: Risikoen ved bruk av svart arbeid

Problemfri frakt av eiendeler

Husk at dersom du kun har standard førerkort B kan ikke bilens og tilhengerens totalvekt overstige 3500 kilo. Førerkortforskriften sier også at totalvekten til hengeren ikke kan overstige 750 kilo fullt lastet. Skal du trekke en tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg, trenger man derfor førerkort klasse BE, om du ikke dekkes av «Campingvogn-regelen». 

Hos Statens Vegvesen kan du beregne hvor tung tilhenger du har lov til å trekke i tilhengerkalkulatoren.

Med et profesjonelt flyttebyrå som tar seg av frakten slipper du strevet med å finne en aktuell tilhenger.

Les også: Derfor bør du sørge for at utearealet tar seg godt ut

Velg selv hvor mye av arbeidet du vil sette bort 

Noen ønsker kun å få hjelp til selve frakten av flyttegodset, andre vil at profesjonelle tar seg av hele prosessen. Kanskje du har visse gjenstander som er for store og tunge til at du ønsker å flytte det selv, og vil at noen andre tar seg av dette? Det er helt opp til deg selv hvor mye av arbeidet du ønsker å gjøre selv, og hvor mye du ønsker å sette bort. På den måten kan du tilpasse flyttingen til egne behov og planer.

Les også: 6 ting du bør tenke på under flytting

Få flyttehjelp av profesjonelt flyttebyrå i Oslo og omegn

Rydd og Vask er behjelpelige dersom du skulle trenge assistanse. Vi har lang erfaring med rydding, pakking og flyttevask. Ta kontakt for en hyggelig og uforpliktende samtale. Vi kommer gjerne på gratis befaring.