Gå til innholdet

Tiden mellom man bestemmer seg for å flytte og til flyttingen faktisk finner sted kan være en lang prosess. Ikke bare bruker man tid på å dra på visning for å finne et nytt sted å bo, man må også gjøre sin egen bolig visningsklar.

Når man endelig er i mål, har solgt boligen og kjøpt seg en ny, står enda en tung jobb for døren – nemlig selve flyttingen.

Unngå å slite ut kropp og sinn

Det er ingen hemmelighet at flytting kan være slitsomt for både kropp og sinn. Det er mye som skal planlegges og tilrettelegges for at innflyttingen i ny bolig skal gå så raskt og smertefritt som overhodet mulig. Møbler skal demonteres og merkes, alt som er knuselig må pakkes forsvarlig i esker og deretter skal alt bæres ut av den gamle boligen og inn i den nye. Det er ikke hvem som helst som enkelt klarer å løfte et tungt vitrineskap eller spisebord av massivt tre, uten riktige teknikker og utstyr.

Etter gjennomført flytting er man enda ikke ferdig med strevet. Avfall må kjøres bort og flyttevasken må gjennomføres slik at boligen ser presentabel ut for de nye eierne. Da vil profesjonell flyttehjelp være løsningen for mange.

Les også: Dette må du tenke på under flyttevask

 

Slipp unna unødvendig hodebry

Det kan være lurt å ansette profesjonell flyttehjelp

Det er ikke lett å finne motivasjon til å gjennomføre hele flytteprosessen på én dag. Man tar det gjerne litt etter litt, og lange pauser frister etter hver eneste ferdigpakkede eske. I tillegg er det ikke alle møbler som tåler å flyttes monterte. Det anbefales derfor å dele møblene i så mange deler som overhodet mulig. Seng- og bordben må av, hyller må tas ut og skap tas fra hverandre.

For mange vil derfor det å ansette profesjonell flyttehjelp være til stor hjelp. Man bestemmer i tillegg helt selv om man vil ha hjelp til alt eller kun noe av flyttingen. Kanskje man føler at man har kontroll, men at man gjerne skulle hatt hjelp til å demontere skapene på kjøkkenet? Flyttehjelpen kan ta seg av alt av demontering og merking, og hjelpe til med å montere møblene i den nye boligen, om det er avtalt på forhånd. Da slipper du unødvendig hodebry når puslespillet skal settes sammen igjen.

Les også: 6 ting du bør tenke på under flytting

 

Profesjonell flyttehjelp gir sikkerhet

I tillegg dukker det ofte opp spørsmål som «hvordan skal vi få med oss det gamle og skjøre serviset til bestemor uten at det knuses?» eller «hvordan frakter man egentlig en krystallkrone på best mulig måte?». Det kan kanskje virke som en enkel oppgave i teorien, men i mange tilfeller kan det være svært vanskelig å gjennomføre i praksis.

Når man engasjerer profesjonell flyttehjelp til å ta seg av flyttingen, vil disse stå ansvarlig for gjenstandene som fraktes. Flytter man på egenhånd, har man ikke noe sikkerhetsnett om noe skulle gå galt. Flyttebyrået har både erfaringen, teknikken og utstyret som trengs for å gjennomføre en vellykket flytteprosess uten uhell. På den måten blir alt fra flatskjerm til lysekroner fraktet sikkert og problemfritt fra A til B.

Les også: Risikoen ved bruk av svart arbeid

 

Problemfri frakt av eiendeler

Frakten av eiendelene må skje lovlig. Om man har standard førerkort B kan ikke bilens og hengerens totalvekt overstige 3500 kilo. Førerkortforskriften sier også at totalvekten til hengeren ikke kan overstige 750 kilo fullt lastet. Skal man trekke en tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg, trenger man derfor førerkort klasse BE, om du ikke dekkes av «Campingvogn-regelen». Hos Statens Vegvesen kan man beregne hvor tung tilhenger man har lov til å trekke i tilhengerkalkulatoren.

Med et profesjonelt flyttebyrå som tar seg av frakten er man fritatt strevet med å finne en aktuell tilhenger. I verste fall har man også spart pengene det koster å anskaffe seg et førerkort der trekking av tyngre last er lovlig. Slik blir overgangen fra gammel til ny bolig flere hakk lettere.

Les også: Derfor bør du sørge for at utearealet tar seg godt ut

 

Velg selv hvor mye av arbeidet du vil sette bort

Noen ønsker kun å få hjelp til selve frakten av flyttegodset, andre vil at profesjonelle tar seg av hele prosessen. Kanskje du har visse gjenstander som er for store og tunge til at du ønsker å flytte det selv, og vil at noen andre tar seg av dette? Det er helt opp til deg selv hvor mye av arbeidet du ønsker å gjøre selv, og hvor mye du ønsker å sette bort. På den måten kan du tilpasse flyttingen til egne behov og planer.

Rydd og Vask er uansett behjelpelige dersom du skulle trenge assistanse. Ta kontakt for en uforpliktende samtale. Vi kommer gjerne på gratis befaring.

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)