Gå til innholdet

Man legger lett merke til en eiendom der det alltid finnes skrot utenfor innkjørselen, overgrodde gressplener eller maling som flasser av husveggen. Det ser lite innbydende ut for forbipasserende, og særlig i boligfelt med mange hus er dette noe man rynker på nesen av. Om ønsket er å selge boligen, er det svært viktig å sørge for at utearealet er på sitt beste.

Rydd unna overflødig avfall

Mange av oss er flinke til å utsette kjedelige arbeidsoppgaver, men da har det også en tendens til å hope seg opp. Det man først trodde var to eller tre gjenstander har plutselig vokst og blitt til en stor haug. Diverse skrot blir kanskje satt inntil husveggen fordi det ikke er plass inne eller i garasjen. Balkongen blir brukt som lagringsplass for alskens rot, og blir skitten og avflasset etter år med neglisjering. 

Ikke bare gir det et dårlig uttrykk, men det tar også opp plass som ellers kunne vært brukt til noe mer fornuftig. Til slutt har stabelen blitt så stor, at jobben med å kaste alt blir tyngre enn det den hadde vært dersom du hadde tatt deg bryet med en gang.

Les også: Slik får du mest mulig igjen for boligen din når du skal selge – uten å pusse opp! 

Ikke la hagen bli overgrodd

Enten du har en stor plen eller en liten hageflekk, bør du sørge for at gress og busker klippes jevnlig. Å rake plenen om våren klargjør den for å spire på nytt. En ustelt plen er ikke bare negativt med tanke på eiendommens helhetlige utseende, det går også ut over muligheten til å tilbringe tid i hagen. Grilling, soling, lek og hageselskap blir vanskelig å få til dersom viltvoksende planter og ugress tar overhånd. 

Børst støvet av gressklipperen og hekksaksen, og erstatt ugresset med friske planter. Du trenger ikke dekke hagen med prydblomster for å få det fint. Det viktigste er å fjerne det som ikke hører hjemme.

Les også: Slik får du baderomsflisene skinnende rene

Vær og vind påvirker

Regn, vind og snø er alle med på å sette sitt preg på alt fra boligens fasade til hagemøblene. Kanskje balkongen din har begynt å flasse, husveggen har blitt misfarget eller malingen på det hvite stakittgjerdet har begynt å prelle av?

Å ta tak i disse problemene etter at de har oppstått kan være svært omfattende og tidkrevende arbeid. Det er derfor lurt med jevnlig vedlikehold, så slipper du skippertakene. Du kommer langt med såpe og vann. En årlig, utvendig vask av fasade, gjerder og utemøbler fjerner spor etter sur nedbør, svartsopp og annet smuss – samtidig som det opprettholder kvaliteten på bygg og gjenstander.

Les også: Risikoen ved bruk av svart arbeid 

Orden skaper mer trivsel

Det er mye hyggeligere å komme hjem til en ren og ryddig gårdsplass, enn å bli møtt av overflødig skrot i oppkjørselen. Vi har en tendens til å slappe mer av når ting er i orden rundt oss. Utsett derfor ikke jobben lenger enn du behøver. Sett opp en plan for faste gjøremål i løpet av året, og unngå på den måten at utearealet sakte, men sikkert, forfaller.

For å oppsummere: 

  • Gi utearealet en friskere fremtoning for å øke sjansen for salg. 
  • Skap trivsel for deg selv med en eiendom du kan være stolt av.
  • Sist men ikke minst – oppretthold gode naboforhold i samme slengen.

Les også: Slik klargjør du hagen før vinteren kommer

Rydding og bortkjøring av avfall i Oslo og omegn

Rydd og vask tilbyr håndverkstjenester, oppussing og vedlikehold, samt rydding og bortkjøring av avfall. Vi er også eksperter på flyttevask. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale.