Gå til innholdet

 

Det er lite som er så vakkert som en et blomstrende hage full av farger og liv. Samtidig er det ikke alle som kan skryte av å ha grønne fingre, eller som ser på arbeid i hagen som en avslappende aktivitet. Heldigvis finnes det løsninger som gir en enklere utvei, men som likevel bidrar til et vakkert helhetsinntrykk.

 

1. Hold hagen ryddig ved å kjøre bort avfall

Det sier seg selv at en hage full av skrot og søppel ikke ser særlig innbydende ut. Ikke er det noe koselig for de som bor der å leve blant rot. Det gir heller ikke et godt inntrykk for forbipasserende. Skal du selge boligen er dette spesielt uheldig.

 

Fjern alt som ikke hører til i en hage og ha regelmessige ryddesjauer der du kvitter deg med alt du ikke trenger. Bortkjøring av avfall er essensielt for en vakker hage. Det er også lurt å rydde inn hagemøblene når vinteren kommer slik at de holder seg fine lenger, og vaske dem godt når du setter dem frem igjen. 

 

Les også: Slik får du mest mulig igjen for boligen din når du skal selge – uten å pusse opp

 

2. Velg helårsgrønt og stauder

Når du har ryddet er det på tide å se på hva som vokser i hagen din. Mange synes det er vanskelig å holde en hage med forskjellige planter og blomster, som alle krever ulikt stell, vedlike. Om du kjenner deg igjen i denne beskrivelsen er det lurt å gå til anskaffelse av planter som stort sett klarer seg selv.

 

Med helårsgrønne planter sørger du for å bringe litt farge til hagen, også når den er dekket med snø. Einer, gran, rhododendron, barlind og tuja er alle vintergrønne busker som er flotte hele året – så lenge du sørger for å dra frem hagesaksen fra tid til annen for å holde formen fin.

 

Stauder er også en lur investering for deg som vil slippe å kjøpe inn nye blomster til hagen hvert år. De blomstrer nemlig like vakkert år etter år. Det finnes mange ulike sorter, og de har sin storhetstid på ulike tidspunkt. 

 

 

Les også: Derfor bør du sørge for at utearealet tar seg godt ut

 

3. Klipp og rydd overgrodde hager

Dessverre er det ikke slik at det bare er å plante noen busker, og så aldri tenke noe over dem igjen. Særlig ikke om ønsket er å opprettholde en vakker hage. Både plen, hekker og busker må holdes vedlike. Å bruke noen kroner på egnede redskaper er derfor svært lurt.

 

Mange sliter med mosegrodd plen, og vet ikke hvordan de skal gå frem for å få bukt med problemet. Å være flink til å klippe busker og hekker kan være med på å hindre at problemet oppstår. Mose trives bedre i skyggen enn gresset. Å klippe og rake over plenen med jevne mellomrom bidrar til bedre vekstforhold for nye gresspirer, i tillegg til at hagen vil se mer ryddig ut. 

Les også: Fordelene ved å ansette profesjonell flyttehjelp

 

Rydd og vask hjelper med bortkjøring av avfall i Oslo og omegn 

Dersom du ender opp med en del avfall etter at hagen er ferdig ryddet, kan vi i Rydd og Vask hente avfallet og sørge for miljøvennlig retur. Vi rydder for sameier, borettslag, bedrifter og privatpersoner. 

 

Ta kontakt i dag for en hyggelig og uforpliktende samtale.

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)