Gå til innholdet

På en arbeidsplass med teppebelagte gulv og mye persontrafikk er det alfa og omega at teppet renses grundig hvert år. Selv om det ikke alltid er like lett å se at teppet er møkkete ligger det som regel mer skitt og støv i fibrene enn det man skulle tro.

Årlig tepperens er derfor helt nødvendig for å unngå opphopning av smuss og opprettholde et godt inneklima.

 

Grobunn for mikroorganismer

Heldekkende tepper i kontorlokaler bidrar til å dempe støynivået og kan også føre til mindre slitasje på ledd enn hardere underlag. Dessverre kan ulempene fort trumfe fordelene om teppet ikke renses regelmessig. Et teppe som aldri renses er grobunn for alskens organismer, og dette gjelder særlig fastmonterte tepper på arbeidsplasser. Her går man som regel inne med sko, tar med seg ytterklærne inn til plassen sin og kanskje også har med kjæledyret gjennom arbeidsdagen.

Alle disse scenarioene er kun et lite utvalg av mulige situasjoner som bidrar til at teppet blir en oppsamlingsplass for uønskede bakterier og allergener. Alt fra matrester til støvpartikler i teppet kan påvirke de som puster det inn. Mangelfullt renhold kan i verstefall gi hodepine, eksem og irritasjon i øyne, nese og hals, i følge Astma- og Allergiforbundet.

Les også: Slik rengjør du en bolig der det har blitt røyket mye

 

teppecloseup

Fibrene i teppet ødelegges

Om det tar lang tid mellom hver gang et teppe blir renset vil det legge seg mye støv og skitt i teppefibrene. Høy støvkonsentrasjon kan faktisk ødelegge fibrene i teppet slik at det ikke lenger har den funksjonen det skal. Da ligger ikke støvpartiklene lenger i ro, men virvles opp i luften som vi puster inn. Om noen for eksempel er allergisk mot støvmidd er dette svært uheldig.

Les også: Fordelene ved å ansette profesjonell flyttehjelp

 

Slik foregår det

En tepperenser sørger for at fibrene i teppet blir rengjort, og selv støvet som befinner seg lagt ned i bunnen av teppet blir fjernet. Det gjør at teppet holder seg fint lenger og har bedre kapasitet til å romme støv uten at det virvler opp i fremtiden. For litt støv må man nesten regne med, selv om man støvsuger regelmessig. Noen få timer etter rens er teppet tørt igjen, og arbeidsdagen kan fortsette som før.

Les også: Risikoen ved bruk av svart arbeid

 

Ukentlig rengjøring hjelper

Regelmessig støvsuging og vasking av lokalet bidrar til å holde støv og andre mikroorganismer i sjakk. Støvsuging hindrer støv i å trenge ned i teppet der det sliter på knutepunktene, og vasking bidrar til mindre støv og skitt generelt. Ukentlig renhold og gode renholdsrutiner medvirker rett og slett til forebygging av helseplager som allergi.

I tillegg til vanlig støvsuger er det lurt å gå over med en teppebanker. Den ligner på en støvsuger, men har motordrevne roterende børster som løsner skitt og smuss fra teppet. På den måten er du sikker på det blir rengjort også mellom fibrene.

Les også: Derfor bør du leie inn løpende renhold til borettslaget

 

Innfør gode rutiner

Alle monner drar i arbeidet for et godt inneklima. Derfor hjelper det å innføre gode rutiner blant de ansatte; prøve å avgrense området man spiser til kun kjøkkenet, tørke godt opp etter seg om man skulle søle på teppet og børste av beina på matten utenfor ytterdøren før man går inn. Regelmessig matteskift er derfor også svært viktig i forebyggingen av møkkete gulvteppe. Dette er særlig viktig i månedene med mye regn og snø.

Les også: Hva vil det si å være godkjent av Arbeidstilsynet?

 

Rydd og Vask gjennomfører daglig tepperens, skuring og boning, nedvask og renhold i bedrifter, borettslag, sameier, barnehager og lignende. Vi hjelper også til med flytting og bortkjøring av avfall. Er det på tide at det heldekkende teppet på jobben får seg en rens, eller har dere kanskje behov for ukentlig renhold? Ta kontakt for en uforpliktende samtale. Vi kommer gjerne på gratis befaring. 

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)