Gå til innholdet

 

Når du skal flytte fra boligen din er det viktig å forlate den i god stand. Før den nye eieren overtar, skal alle spor av at du har bodd der vaskes vekk. Her er en liten innføring i hva du må huske på når du skal vaske ut av boligen din før du flytter. 

 

Flyttevasken krever mer enn du kanskje tror

Under flyttevask skal alle overflater, kriker og kroker rengjøres i alle rom i boligen. Alle skap og skuffer skal gås over, det skal vaskes bak komfyren, under badekaret og sluk. I tillegg skal luftventiler renses. Her må du sette av god tid slik at alle områder blir gått over.

Les også: Hva du om hva du bør tenke på under flyttevask

 

Under en flyttevask vil du ta for deg områder du vanligvis ikke rengjør. Og det medfører at du kommer borti mye gammelt møkk. Å skrubbe fett og matrester av vegg og gulv bak komfyren eller stikke hånden ned i et slimete sluk, er ikke for «hvermansen». Flytting av tunge møbler og hvitevarer for å komme til bak, er heller ikke alltid like enkelt

 

Les også: Slik får du baderomsflisene skinnende rene

 

Du kan risikere å måtte vaske på nytt

Det er fort gjort å ta noen snarveier når du vasker seg ut av boligen. Slik tankegang kan få konsekvenser. Det stilles strenge krav til en flyttevask, og dersom de nye eierne eller utleier ikke synes rengjøringen er bra nok kan de be om utbedring. 

Det er også fort gjort å glemme å vaske over alt, fordi man ikke er vant med denne typen rengjøring. Du kan gjøre ditt aller beste, men likevel ikke få godkjent arbeidet fordi du har glemt å vaske mellom sprinklene på radiatoren eller på toppen av skapene på badet som nesten går helt opp til taket.

Setter du bort arbeidet til et godkjent renholdsfirma, vil det være deres ansvar å levere et arbeid opp til standarden. Skulle de nye eierne være misfornøyd med resultatet, tar firmaet ansvar for å ordne opp. Du er fritatt for eventuelle reklamasjoner på renholdet. Det er det rengjøringsfirmaet som skal håndtere.

 

Les også: Slik rengjør du en bolig der det har blitt røyket mye

 

 

Det er tryggere å la profesjonelle ta seg av rengjøringen

Mange kjøpere ønsker at boligen rengjøres med sterke kjemikalier, slik at det er ordentlig rent før de flytter inn. Vet du ikke hvordan du skal håndtere sterke vaskemidler riktig, kan det få konsekvenser for både helse og innbo.

 

Et profesjonelt rengjøringsfirma har lang erfaring med hvilke kjemikalier som skal brukes hvor, blandeforhold og hvilke kombinasjoner som kan gjøre vondt verre eller i verste fall føre til skader. De har også alt utstyr som trengs, slik at gulv, vegger og tak behandles riktig, uten at det oppstår riper eller flekker. Da slipper du å bruke penger på midler og utstyr du aldri kommer til å bruke igjen.

 

Rengjøringspersonell vil i tillegg ha vært borti mye, og vet hvilke faresignaler du bør se etter hva gjelder vannlekkasje, mugg eller skadedyr i boligen. Når hele boligen rengjøres fra topp til tå vil de ha et godt overblikk over alle rommene. Dermed kan de gi deg beskjed om noe ikke er som det skal. Det kan spare deg for problemer i fremtiden.

 

Les også: Derfor bør du sørge for at utearealet tar seg godt ut

 

Sjekkliste til flyttevasken: 

 

 • Fjern så mye du kan av møbler og ting før du starter
 • På kjøkkenet bør du vaske skap og overskap på innsiden og utsiden, benk, komfyr, vegger bak kjøkkenbenk, vask og kjøkkenvifte 
 • Hvitevarer som kjøleskap, fryser, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin må vaskes
 • Hvis hvitevarene er frittstående må du trekke dem ut og vaske bak
 • Komfyren krever ofte eget vaskemiddel for å få vekk størknede matrester fra vegger, dør og ovnsrister/brett
 • Vask lister, vegger, tak og gulv i hele boligen
 • Lamper, lysbrytere, dører, dørhåndtak, luftventiler og panelovner
 • Vinduer må vaskes innvendig og utvendig
 • På badet må fliser, toalett, dusj og dusjdører, badekar, speil og skap vaskes
 • Sluk må tømmes og gjerne renses med avløpsåpner
 • Husk også at boder skal feies/støvsuges

 

Les også: Fordelene ved å ansette profesjonell flyttehjelp

 

Få profesjonell flyttevask i Oslo og omegn

Rydd og Vask er eksperter på flyttevask og rydding og vasking av dødsbo. Vi har lang erfaring med rengjøring av alle slags boliger, og du vil være sikret et godt resultat.

Ta kontakt i dag for en hyggelig samtale. Vi kommer gjerne på gratis befaring.

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)