Gå til innholdet

På en arbeidsplass med teppebelagte gulv og mye persontrafikk er det lurt at teppet renses hvert år. Selv om det ikke alltid er like lett å se at teppet er møkkete, ligger det som regel mer skitt og støv i fibrene enn mange ofte tror. Årlig tepperens er nødvendig for å unngå opphopning av smuss og opprettholde et godt inneklima. 

Grobunn for mikroorganismer

Heldekkende tepper i kontorlokaler bidrar til å dempe støynivået og kan føre til mindre slitasje på ledd enn hardere underlag. Så lenge teppet renses regelmessig er det nesten utelukkende positivt å ha heldekkende tepper på kontoret. Et teppe som aldri renses derimot, er grobunn for alskens organismer. 

På en arbeidsplass går man som regel inne med sko og tar med seg ytterklærne inn til plassen sin. Dette kan bidra til at teppet blir en oppsamlingsplass for uønskede bakterier og allergener. Alt fra matrester til støvpartikler i teppet kan påvirke de som puster det inn. Mangelfullt renhold kan i verste fall gi hodepine, eksem og irritasjon i øyne, nese og hals, ifølge Astma- og Allergiforbundet.

Les også: Slik rengjør du en bolig der det har blitt røyket mye

Vedlikehold av fibrene i teppet

Om det tar lang tid mellom hver gang et teppe blir renset, vil det legge seg mye støv og skitt i fibrene. Høy støvkonsentrasjon kan ødelegge fibrene i teppet slik at det ikke lenger har den funksjonen det skal. Da ligger ikke støvpartiklene lenger i ro, men virvles opp i luften som vi puster inn. Om noen for eksempel er allergisk mot støvmidd kan det være uheldig. En årlig tepperens vil bidra til å vedlikeholde fibrene i teppet, og gjøre at det kan skiftes ut sjeldnere. 

Les også: Fordelene ved å ansette profesjonell flyttehjelp

Slik foregår tepperens

En tepperenser sørger for at fibrene i teppet blir rengjort, selv støvet som befinner seg i bunnen av teppet blir fjernet. Det gjør at teppet holder seg fint lenger og har bedre kapasitet til å romme støv uten at det virvler opp i luften. Noen få timer etter rensen er teppet tørt igjen, og arbeidsdagen kan fortsette.

Les også: Derfor bør du leie inn løpende renhold til borettslaget

Ukentlig rengjøring hjelper

Regelmessig støvsuging og vasking av lokalet bidrar til å holde støv og andre mikroorganismer i sjakk. Støvsuging hindrer støv i å trenge ned i teppet der det sliter på knutepunktene, og vasking bidrar til mindre støv og skitt generelt. Ukentlig renhold og gode renholdsrutiner kan være med på å forebygge helseplager som allergi.

I tillegg til vanlig støvsuger er det lurt å gå over med en teppebanker. Den ligner på en støvsuger, men har motordrevne roterende børster som løsner skitt og smuss fra teppet. På den måten er du sikker på det blir rengjort også mellom fibrene.

Les også: Hva vil det si å være godkjent av Arbeidstilsynet?

Få profesjonell vaskehjelp og tepperens i Oslo og omegn

Rydd og Vask gjennomfører daglig tepperens, skuring og boning, nedvask og renhold i bedrifter, borettslag, barnehager og lignende. Vi hjelper også til med flytting og bortkjøring av avfall. Er det på tide at det heldekkende teppet på jobben får seg en rens, eller har dere kanskje behov for ukentlig renhold? 

Ta kontakt for en hyggelig og uforpliktende samtale. Vi kommer gjerne på gratis befaring.