Gå til innholdet

 

Når den eldste generasjonen ikke lenger har mulighet til å ta vare på seg selv, eller av andre grunner må forlate hus og hjem, sitter de pårørende igjen med en bolig full av gjenstander samlet gjennom årenes løp. Da kan det være godt med litt hjelp. 

 

Få flyttehjelp av profesjonelt flyttefirma 

Salg av bolig når en pårørende har fått sykehjemsplass kan være en omfattende og emosjonell jobb. Gjennomgang av gjenstander, rydding og vasking av boligen blir for mange en stor påkjenning i en tid man helst vil tilbringe med familien. Da kan det være godt med hjelp fra et profesjonelt firma som spesialiserer seg på avvikling av bolig.

 

Les også: Derfor bør ikke en eiendom stå tom over en lengre periode

 

Hva skjer med eiendelene når du får flyttehjelp?

Mange lurer ofte på hva som skal gjøres med eiendelene.

Etter et langt liv vil det ha samlet seg opp en god del gjenstander i den aktuelle boligen. Fordi du, i mange tilfeller, flytter fra en bolig med litt størrelse til noe som er betydelig mye mindre, må mye gis bort til familie, kastes eller doneres.

Det er ulikt hva pleietrengende og pårørende ønsker i en slik situasjon, men dette avhenger helt av den pleietrengende sin tilstand. Mange velger å sette viktige beslutninger på vent inntil videre, noen blir enige om en løsning som gagner alle.

 

Les også: Er du pårørende til en som ikke er så flink til å bo?

 

Neste steg: flyttevask

Når eiendelene er tatt hånd om, vil rengjøring av boligen være neste steg i prosessen. Dersom boligen skal selges må en flyttevask finne sted før nye eiere kan ta over.

Også her kan profesjonell assistanse gjøre situasjonen enklere, både ved å avlaste de pårørende og å være en garanti for godt gjennomført arbeid. Lister, karmer, skuffer, skap, gulv, sluk, tak, vegger og vinduer må rengjøres grundig, slik at boligen er klar for en overtagelse. Skulle de nye eierne være misfornøyd med resultatet, vil det være rengjøringsfirmaets ansvar å ordne opp.

 

Les også: Derfor bør du få profesjonelle til å ta seg av flyttevasken

 

Vi hjelper deg med hele flytteprosessen

Vi i Rydd og Vask kan være en hjelpende hånd i alle deler av avviklingsprosessen, alt ettersom hva som er ønskelig for de pårørende. Da får du hjelp til å rydde hele boligen og kjøre eiendeler til lageroppbevaring, gi gjenstander bort til veldedige organisasjoner, ta med det som er av verdi på auksjon eller besørge miljømessig avhending av det som skal kastes. Skulle pleietrengende ha hjelpemidler fra hjelpemiddelsentralen liggende, kan vi returnere disse, eller bringe dem til lokasjonen de nå befinner seg på.

 

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du trenger hjelp til avvikling av bolig. Vi kommer gjerne på befaring.

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)