Gå til innholdet

 

Du visste kanskje ikke at teppet du står og går på hver dag på jobb kan være skadelig for helsa? Det er ikke noe hyggelig å føle at du kan bli dårlig av å være på jobb, særlig ikke når det går ut over både kropp, produktivitet og arbeidsmoral.

 

Rens av tepper = godt inneklima

Når det går lang tid mellom hver tepperens, vil inneklimaet bære preg av dette. Mangel på rengjøring ødelegger fibrene i teppet, hvis hovedfunksjon er å få støvpartikler til å ligge i ro. Overflod av smuss i teppefibrene fører til at støv og skitt virvler opp i luften vi puster, og kroppen reagerer deretter.

 

På en arbeidsplass har de færreste innesko, uteklær tas med til sitteplassen og kjæledyr blir med eierne på jobb. Det er nok ikke mange som tenker over alt de drar med seg utenfra, til plassen man tilbringer flere timer av dagen sin ved. Sammen med hundehår, som har en tendens til å samle seg i kriker og kroker selv etter en runde med støvsugeren, kan smuss og støv bidra til å svekke både helsen, trivselen og produktiviteten til de ansatte. Alt dette kan totalt sett føre til et lite gunstig inneklima.

 

Les også: Hva vil det si å være godkjent av Arbeidstilsynet?

 

Dårlig inneklima på jobb er særlig problematisk for de med astma og allergi

Å oppholde seg i et rom over lenger tid med mangelfullt renhold av gulvteppet, kan gå ut over helsen. I følge Astma- og Allergiforbundet kan det både forårsake eller forverre allergier og andre følsomhetsreaksjoner. Har du astma kan du kjenne at du blir tung i pusten, er huden sensitiv kan du få eksem. Over tid kan andre plager som snue, hodepine og irritasjoner i øyne, nese og hals dukke opp. 

 

Ikke alle er like sensitive, og grad av reaksjon varierer derfor fra person til person. Tett nese eller vondt i hodet fra tid til annen er helt normalt, og er noe man ofte ikke tenker særlig over. Prøv derfor å kjenne etter om det er på arbeidsplassen du oftest plages med dette, eller om det også skjer hjemme eller ute. Dersom du ikke plages like ofte med dette andre steder enn på jobb, kan det være lurt å be ledelsen bestille tepperens.

 

Les også: Derfor bør man skure og bone gulvet

 

Innfør gode rutiner for hygiene på arbeidsplassen

Heldekkende tepper på arbeidsplassen besitter flere fordeler, så lenge man tar renholdet på alvor. De bidrar til å dempe støynivået i lokalet, og sliter mindre på ledd enn hardere underlag. Heldekkende tepper er derfor en fin løsning i kontorlokaler, så lenge man innfører gode rutiner for vedlikehold.

 

Ukentlig renhold er avgjørende for et godt arbeidsmiljø, og regelmessig støvsuging står høyt på listen. Det bidrar til å holde støvet i sjakk slik at det ikke trenger ned i teppet og ødelegger fibrene. Motordreven teppebanker er også lurt å bruke, da den har børster som løsner smuss mellom fibrene.

 

Profesjonell vaskehjelp og tepperens i Oslo og omegn

Rydd og vask tar seg gjerne av det ukentlige eller daglige renhold på din arbeidsplass. Vi gjennomfører også tepperens og skuring og boning av gulv. Ta kontakt i dag for en hyggelig og uforpliktende samtale. 

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)