Gå til innholdet

 

Ikke alle er like begeistret over å måtte rengjøre tak og vegger. Gulvene blir oftere prioritert da det er enklere å oppdage møkk og hybelkaniner som samler seg, mens dette er ikke alltid like enkelt å spotte på tak og vegger. Likevel er det noen gode fordeler med å vaske over en gang i blant, og her finner du noen av dem.

 

Ivareta helsen med rene flater

Den viktigste årsaken til å rengjøre tak og vegger er sett fra et helseperspektiv. Støv, smuss og pollen kommer inn fra åpne vinduer og setter seg på flatene i boligen. Bor du i et trafikkert område vil også veistøv og eksos være med i beregningen. Selv i boliger der vinduer holdes lukket hele året kan partikler utenfra finne veien inn gjennom sprekker og inngangsdører.

Over tid samler store mengder partikler seg opp på vegger og i taket. Dette skaper et dårlig inneklima og kan føre til plager som konsentrasjonsvansker, rennende øyne, tett nese og hodepine. Å bli syk i eget hjem kan drastisk reduseres dersom du setter av litt tid til å rengjøre de områdene som ofte glemmes under den ukentlige husvasken.

 

Les også: Slik får du baderomsflisene skinnende rene

 

Vasking av sot og partikler på vegger bidrar til vedlikehold

Etter en sommer med lufting og en vinter med rengjøre tak og veggerfyring, blir tak og vegger ofte dekket av et lag med partikler både utenfra og sot på vegger fra peis.

Unnlater du å vaske sot og skitt fra tak og vegger, vil de til slutt bære preg av dette. Misfargede vegger vil ikke kunne reddes med en runde med moppen – her må et nytt malingsstrøk til.

Regelmessig rengjøring av vegger og tak vil dermed opprettholde overflatens stand, og minske behovet for vedlikehold, som å male.

 

Les også: Hvordan vaske vinduer på best mulig måte

 

Oppdag gleden med rene vegger og tak

Et rent hjem er et hyggelig hjem. Selv om du kanskje ikke legger merke til at tak og vegger er dekket av støv og smuss, vil du garantert oppdage forskjellen når arbeidet er gjort. Inneklimaet blir bedre, flatene opprettholder sin opprinnelige farge og man får en følelse av en bolig i ny drakt.

 

Hvordan rengjøre tak og vegger?

Med riktig utstyr vil rengjøringen gå raskt og effektivt. En mikrofibermopp på moppestang gjør at du kommer til på områdene høyt opp, og en mikrofiberklut tar seg av kriker og kroker der moppen ikke kommer til.

Det anbefales å bruke tørrmopp. Den fjerner alt av støv, lo, spindelvev og andre tørre partikler effektivt uten å lage skjolder. På flekker kan det brukes en lett fuktet mikrofiberklut.

Bruk av våtmopp krever mer arbeid for å få et pent resultat, og er ikke noe som anbefales, med mindre planen er å male over etterpå. Likevel vil mer utsatte rom som kjøkken og bad ofte kreve en grundigere rengjøring med våtmopp. Bruk en fettløsende såpe, vær sparsommelig med vannet og pass på å vaske i rette linjer for best sluttresultat.

Les også: Er du pårørende til en som ikke er så flink til å bo?

 

Hvor ofte bør tak og vegger rengjøres?

Vasking av vegger og tak bør foregå én gang i året i de fleste hushold. I boliger ved sterkt trafikkerte veier, med klissete barnehender eller husdyr som stryker seg inntil veggen, anbefaler vi én gang hvert halvår.

Ta fram moppen, sett på favorittmusikken din og gå løs på tak og vegger etter fyringssesongen. 

Ønsker du hjelp med privat renhold, som vasking av vegger og tak? Rydd og Vask tilbyr privat renhold i hele Oslo og omegn. Ta kontakt med oss i dag hyggelig samtale. Vi kommer gjerne på gratis befaring.

 

Klikk her for å ringe oss nå

 

(Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)