Gå til innholdet

Man legger lett merke til en eiendom der det alltid finnes skrot utenfor innkjørselen, overgrodde gressplener eller maling som flasser av husveggen. Oppmerksomheten det tiltrekker seg er dessverre langt ifra positiv. Det ser lite innbydende ut for forbipasserende, og særlig i boligfelt med mange hus er dette noe man rynker på nesen av.

Eiendommen gir nemlig ikke bare seg selv et dårlig inntrykk, det går også ut over naboene i området og potensielle kjøperes villighet til å bli med i en eventuell budrunde. Om ønsket er å selge boligen, er det derfor svært viktig å sørge for at utearealet er på sitt beste.

 

Rydd unna overflødig skrot

Mange av oss er flinke til å utsette kjedelige arbeidsoppgaver, men da har det også en tendens til å hope seg opp. Når man først har begynt å samle sammen ting som ikke lenger tas i bruk, tar det ofte ikke lange tiden før det er ute av kontroll. Det man først trodde var to eller tre gjenstander har plutselig vokst og blitt til en stor haug.

Diverse skrot blir kanskje satt inntil husveggen fordi det ikke er plass inne eller i garasjen. Balkongen blir brukt som lagringsplass for alskens rot, og blir skitten og avflasset etter år med neglisjering. Ikke bare gir det et dårlig uttrykk, men det tar også opp plass som ellers kunne vært brukt til noe mer fornuftig. Til slutt har stabelen blitt så stor, at jobben med å kaste alt blir tyngre enn det den hadde vært dersom du hadde tatt deg bryet med en gang.

 Les også: Slik får du mest mulig igjen for boligen din når du skal selge – uten å pusse opp!

 

Ikke la hagen bli overgrodd

Utearealet er overgrodd

Enten du har en stor plen eller en liten hageflekk, bør du sørge for at gress og busker klippes jevnlig. En ustelt plen er ikke bare negativt med tanke på eiendommens helhetlige utseende, det går også ut over muligheten til å tilbringe tid i hagen. Grilling, soling, lek og hageselskap blir vanskelig å få til dersom viltvoksende planter og ugress tar overhånd.

Børst støvet av gressklipperen og hekksaksen, og erstatt ugresset med friske planter. Du trenger ikke dekke hagen med prydblomster for å få det fint. Det viktigste er å fjerne det som ikke hører hjemme.

Les også: Slik får du baderomsflisene skinnende rene

 

Vær og vind påvirker

Når man bor i Norge må man akseptere at været lever sitt eget liv. Regn, vind og snø er alle med på å sette sitt preg på alt fra boligens fasade til hagemøblene. Jevnlig vedlikehold er derfor svært viktig for å opprettholde eiendommens stand. Kanskje balkongen din har begynt å flasse, husveggen har blitt misfarget eller malingen på det hvite stakittgjerdet har begynt å prelle av?

Å ta tak i disse problemene når de først har oppstått kan være svært omfattende og tidskrevende arbeid. Det vil derfor lønne seg med jevnlig vedlikehold, slik at du ikke går på en smell som innebærer store kostnader og mye jobb i fremtiden.

Du kommer langt med såpe og vann. En utvendig vask av fasade, gjerder og utemøbler hvert år fjerner spor etter sur nedbør, svartsopp og annet smuss – og opprettholder kvaliteten på bygg og gjenstander på samme tid.

Les også: Risikoen ved bruk av svart arbeid

 

Orden skaper mer trivsel

En velstelt hage, vedlikeholdt fasade og kritthvitt stakittgjerde gjør også noe med huseieren. En godt ivaretatt eiendom fører til komplimenter fra naboer og besøkende, noe som øker selvfølelsen til den som bor der. I tillegg skaper det trivsel for barn og voksne som tilbringer tid der.

Det er mye hyggeligere og motiverende å komme hjem til en ren og ryddig gårdsplass, enn å bli møtt av overflødig skrot i oppkjørselen. Vi har en tendens til å slappe mer av når ting er i orden rundt oss. Utsett derfor ikke jobben lenger enn du behøver. Sett opp en plan for faste gjøremål i løpet av året, og unngå på den måten at utearealet sakte, men sikkert, forfaller.

For å oppsummere: gi utearealet en friskere fremtoning for å øke sjansen for salg, skap trivsel for deg selv med en eiendom du kan være stolt av, og sist men ikke minst – oppretthold gode naboforhold i samme slengen.

Rydd og vask tilbyr håndverkstjenester, oppussing og vedlikehold, samt ryddig og bortkjøring av avfall. Vi er også eksperter på flyttevask. Ta kontakt for en uforpliktende samtale.

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)